Progelit Gevelbekleding

Progelit gevel- en dakrandpanelen: een revolutionair nieuw massief, houten product dat eindeloos toepasbaar is en eenvoudig en snel te monteren is. Het beste en voordeligste alternatief voor een woning zonder onderhoud en schilderwerk.

Proge Gevelpanelen Groenlo

De voordelen van het Progelit zijn talrijk op meerdere gebieden:

  • Duurzaam. Extreem lange levensduur waarbij tussentijdsonderhoud tot een minimum wordt beperkt
  • FSC® keurmerk
  • Eenvoudig te verwerken. Zaagkanten kunnen onbehandeld blijven
  • Uitstekende dimensionale stabiliteit. Weinig uitzetting en krimp waardoor het eindresultaat jarenlang gewaarborgd is. Bij stootvoegen rekening houden met uitzetting van slechts 1 mm/ m1 profiel.
  • Eenvoudig te monteren. Het product kan blind geschroefd en verlijmd worden. RVS bevestigingsmaterialen zijn vereist. Montage op een achterconstructie afstand 40 cm h.o.h.
  • Als houtproduct heeft het van nature hoog isolerende eigenschappen.
  • In meerdere kleuren verkrijgbaar door toepassing van de UV-bestendige buitenfolie met maar liefst een garantie van 12,5 jaar op kleurechtheid.

Een houtproduct met 50 jaar garantie mogelijk?
Progelit is een zeer duurzaam FSC® gecertificeerd houtproduct voorzien van een UV bestendige folie in kleur. Als basismateriaal voor onze panelen gebruiken wij het product Medite® Tricoya® van de fabrikant Medite Europe Ltd. Door het milieuvriendelijke acetylatieproces wordt de houtvezel onverteerbaar, neemt nauwelijks vocht op waardoor het extreem duurzaam en dimensiestabiel blijft. De fabrikant geeft maar liefst 50 jaar garantie tegen rotting en schimmelaantasting!
Het materiaal is getest door enkele vooraanstaande onderzoeksinstituten waaronder het Frauenhofer-Institut für Holzforschung uit Duitsland en het Building Research Establishment [BRE] uit Engeland. De resultaten waren overtuigend en het BRE heeft volgens de Europese norm EN350-2 duurzaamheidsklasse 1 toegekend.

Proge FSC logo
Proge Progelit Overzicht Panelen
Progelit Proge Groenlo Kunststof
Progelit dakrand wit

Wat is Medite Tricoya®?

Modellenprogramma

Proge Tricoya

Standaard kleuren

Proge Progelit standaardkleuren

Let op: bovenstaande kleuren kunnen afwijken van het origineel. Kleurmonsters op aanvraag.